Събуждането с умора се отразява на целия предстоящ ден и е

...
Събуждането с умора се отразява на целия предстоящ ден и е
Коментари Харесай

Събудете се без загуба на сила: как да се преборим със сутрешната умора

Събуждането с отмалялост се отразява на целия иден ден и е много постоянно срещан проблем, който зависи освен от качеството на съня. Изследванията демонстрират, че забележителна част от хората, изключително дамите, се усещат по този метод много постоянно, когато се разсънят заран. 

Изследователи и здравни специалисти дадоха на практика препоръки по какъв начин да се преборим със утринната отмалялост и да поддържаме енергийни равнища през целия ден, пише The Times.

Една от най-ефективните тактики е поддържането на постоянен график за сън. Лягането и събуждането едновременно всеки ден, в това число през почивните дни, оказва помощ за контролиране на вътрешния часовник на тялото ви, намалявайки вероятността заран да се чувствате гроги. Поддържането на редовен режим на сън също може да усъвършенства цялостното ви здраве и даже да удължи живота ви.

Диетата също играе значима роля. Започването на деня с шепа боровинки ще усъвършенства работата на мозъка с помощта на флавоноидите, които усилват притока на кръв и О2 към мозъка. Балансираната закуска, която съчетава комплицирани въглехидрати, здравословни мазнини и протеини, обезпечава устойчива сила през целия ден.

Излизането на открито и попиването на утринните слънчеви лъчи доста ще усъвършенства настроението ви и ще даде подтик на силата ви, споделят специалистите. Дори в облачни дни естествената светлина може да задейства вътрешния часовник на тялото ви, като ви оказва помощ да се чувствате по-бдителни. Ако на открито е хладно, даже къса разходка може да помогне.

Включването на къси, студени душове в всекидневието ви може да бъде предизвикателство, само че си коства усилието. Студената вода ускорява кръвообращението, усъвършенства настроението и даже може да укрепи имунната ви система. Чрез последователно увеличение на времето, което прекарвате под студена вода, можете да извършите тази процедура по-достъпна.

Дехидратацията е безшумно източване на сила. Започнете деня си с чаша вода, с цел да хидратирате тялото си и да повишите енергийните си равнища. Въпреки че утринното кафе е изкушаващо, изчакайте към 90 минути след пробуждане, с цел да постигнете оптималната успеваемост и да избегнете следобедния спад.

Физическата интензивност, даже единствено няколко минути придвижване след пробуждане, може да има необикновено влияние върху енергийните ви равнища. Помага за контролиране на часовника на тялото ви и усъвършенства когнитивната функционалност през целия ден. Няма потребност да се стремите към комплицирани извършения - бърза разходка, йога или танци на обичаната ви ария могат да ободрят сутринта ви.

И най-после, не забравяйте да задоволите питателните си потребности, изключително витамин B12, който е от решаващо значение за силата. Независимо дали посредством диета или добавки, поддържането на съответни равнища на този витамин е жизненоважно, с цел да се чувствате будни и енергични.

Въпреки че може да наподобява мъчно, включването на тези привички в всекидневието ви може да окаже доста въздействие върху утринните ви енергийни равнища и общото богатство. Малките, поредни промени водят до огромни резултати. Може би с помощта на тези рекомендации вашата заран ще се трансформира в най-хубавата част от деня ви.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР